BENVIDOS E BENVIDAS


A maxia dun sentimento lévanos ó Concello do Saviñao,

na Ribeira Sacra lucense, das Terras de Lemos.

Terra de pedra e luz, de homes e mulleres amables e

hospitalarios que deixaron marchar os seus fillos lonxe, en busca de novas oportunidades.

Terra máxica e melancólica, dunha fermosura incomparable,

cas súas devesas de carballos e castiñeiros centearios preto das augas do río Miño.

Terra namorada do seu pasado que loita por sobrevivir no presente.

Queremos compartir convosco a riqueza natural paisaxística,os camiños máis sorprendentes, as aldeas e festas,

o patrimonio artístico e a exquisita gastronomía.

Benvidos e benvidas ó noso blog .

Desexamos que nos enviedes os vosos escritos e fotos ó correo electrónico :
amaxiadosavinhaoegaliza@yahoo.es, para participar no proxecto.



17 jul. 2010

Preparando a vindeira matanza

los cerdos
La matanza del cerdo no solamente suponía el sustento para las famílias labradoras, sino que también servía para medir su categoría y bienestar económico, según la cantidad de cerdos que se mataran en cada casa.
Hacia el mes de abril se compran los cerdos ("en abril ó porco o covil"), los cuales se irán cebando hasta los meses de noviembre y diciembre a base de patatas, verduras, maíz, remolacha, castañas y los deshechos de la casa.
Esta tradición, hoy en día está al borde de la extinción e incluso está prohibo matar al cerdo con cuchillo como antaño.
los cerdos

No hay comentarios: