BENVIDOS E BENVIDAS


A maxia dun sentimento lévanos ó Concello do Saviñao,

na Ribeira Sacra lucense, das Terras de Lemos.

Terra de pedra e luz, de homes e mulleres amables e

hospitalarios que deixaron marchar os seus fillos lonxe, en busca de novas oportunidades.

Terra máxica e melancólica, dunha fermosura incomparable,

cas súas devesas de carballos e castiñeiros centearios preto das augas do río Miño.

Terra namorada do seu pasado que loita por sobrevivir no presente.

Queremos compartir convosco a riqueza natural paisaxística,os camiños máis sorprendentes, as aldeas e festas,

o patrimonio artístico e a exquisita gastronomía.

Benvidos e benvidas ó noso blog .

Desexamos que nos enviedes os vosos escritos e fotos ó correo electrónico :
amaxiadosavinhaoegaliza@yahoo.es, para participar no proxecto.



5 jun. 2010

A vendima

Ribeira de Belesar (cara a Galegos )

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Fotos de Antón Rodriguez

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Aunque los romanos fueron los primeros en desarrollar la cultura del vino en estas tierras, es en la Edad Media, gracias a los monjes de los monasterios de la Ribeira Sacra,cuando el cultivo se extiende y se perfecciona. Después de años de decadencia, actualmente la Ribeira Sacra es una importante zona vinícola, con denominación de origen propia que certifica su gran calidad.



Clases de uvas:

  • Garnacha: Uva negra.

  • Alicante: Uva negra.

  • Jerez: Uva blanca. Esta clase de uva es la más utilizada en O Saviñao.

  • Mencia: Uva negra.Muy utilizada en O Saviñao.

  • Godello y Treixadura: Tipos de cepas de racimos pequeños con menos cantidad de uvas (blanca) utilizada para dar más graduación al vino.

En 1996, se aprobó la Denominación de Origen Ribeira Sacra que está dividida en 5 subzonas:


Amandi.


  • Chantada.


  • Quiroga-Bibei.


  • Ribeiras do Miño.


  • Ribeiras do Sil.

El Consejo Regulador de la Ribeira Sacra (también creado en 1996), tiene tres cometidos esenciales:


  • Garantizar el origen del producto.


  • Asegurar la calidad del mismo.


  • Promocionar los vinos producidos al amparo de la Denominación de Origen (D.O.)

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