BENVIDOS E BENVIDAS


A maxia dun sentimento lévanos ó Concello do Saviñao,

na Ribeira Sacra lucense, das Terras de Lemos.

Terra de pedra e luz, de homes e mulleres amables e

hospitalarios que deixaron marchar os seus fillos lonxe, en busca de novas oportunidades.

Terra máxica e melancólica, dunha fermosura incomparable,

cas súas devesas de carballos e castiñeiros centearios preto das augas do río Miño.

Terra namorada do seu pasado que loita por sobrevivir no presente.

Queremos compartir convosco a riqueza natural paisaxística,os camiños máis sorprendentes, as aldeas e festas,

o patrimonio artístico e a exquisita gastronomía.

Benvidos e benvidas ó noso blog .

Desexamos que nos enviedes os vosos escritos e fotos ó correo electrónico : lua_mgv@yahoo.es, para participar no proxecto.



20 jun 2010

As filloas

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La filloa es un postre típico que se prepara en Galicia. Su elaboración parte de una crema
líquida llamada "Amoado", que se compone de agua, harina, huevos, sal, y un trocito de tocino para untar la " filloeira" para que la crema se deslice bien por ella.

Se suelen consumir todo el año pero especialmente en fechas de carnaval o en San Martín ( época de matanza).

Hay numerosas maneras de prepararlas, como sustitución de ingredientes, combinación y relleno de las mismas, ya que cada uno las prepara con su receta propia.

La tradición de hacer las filloas refleja una de las costumbres más antiguas de Galicia, quizás de origen castrense, y hace muchos años se consideraba un postre de gente pobre, hoy son uno de los mejores postres de nuestra cocina tradicional.

Una vez terminadas, puedes rellenarlas de chocolate, nata, miel, mermelada o simplemente degustarlas solas o con azucar.

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Elaboración das filloas e foto: Jessica Fernández

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