BENVIDOS E BENVIDAS


A maxia dun sentimento lévanos ó Concello do Saviñao,

na Ribeira Sacra lucense, das Terras de Lemos.

Terra de pedra e luz, de homes e mulleres amables e

hospitalarios que deixaron marchar os seus fillos lonxe, en busca de novas oportunidades.

Terra máxica e melancólica, dunha fermosura incomparable,

cas súas devesas de carballos e castiñeiros centearios preto das augas do río Miño.

Terra namorada do seu pasado que loita por sobrevivir no presente.

Queremos compartir convosco a riqueza natural paisaxística,os camiños máis sorprendentes, as aldeas e festas,

o patrimonio artístico e a exquisita gastronomía.

Benvidos e benvidas ó noso blog .

Desexamos que nos enviedes os vosos escritos e fotos ó correo electrónico :
amaxiadosavinhaoegaliza@yahoo.es, para participar no proxecto.



15 jul. 2010

Elaboración artesá de pan e empanadas

Photobucket
Artesa de facer o pan.

Photobucket

Photobucket
Momento de amasar o pan e as empanadas.

Photobucket
O bombo de fariña non pode faltar: A masa deslízase e non se pega.

Photobucket
Moletes a punto de meter ao forno.

Photobucket

Photobucket
Imprescindible para estirar a masa para a empanada.

Photobucket
Facendo a empanada.

calentar el horno
Quentando o forno de leña.


Photobucket

Photobucket
Limpiando o forno antes de meter o pan.

Photobucket
Fachizo de varrer o forno.

Photobucket
Táboa para poñer o pan o forno.

Photobucket
Táboa para poñer as empanadas o forno.

Photobucket
Enfornando.

Photobucket
Muller poñendo o pan no forno despois de varias horas de traballo.

Photobucket
Aquí temos o resultado despues duns 20 minutos ou media hora. Listo para comer.

Photobucket
Empanadas acabadas de saír do forno.

Photobucket

Photobucket
Por ultimo untamos as empanadas con aceite.

Xentileza de casa "Cuñas".

No hay comentarios: