BENVIDOS E BENVIDAS


A maxia dun sentimento lévanos ó Concello do Saviñao,

na Ribeira Sacra lucense, das Terras de Lemos.

Terra de pedra e luz, de homes e mulleres amables e

hospitalarios que deixaron marchar os seus fillos lonxe, en busca de novas oportunidades.

Terra máxica e melancólica, dunha fermosura incomparable,

cas súas devesas de carballos e castiñeiros centearios preto das augas do río Miño.

Terra namorada do seu pasado que loita por sobrevivir no presente.

Queremos compartir convosco a riqueza natural paisaxística,os camiños máis sorprendentes, as aldeas e festas,

o patrimonio artístico e a exquisita gastronomía.

Benvidos e benvidas ó noso blog .

Desexamos que nos enviedes os vosos escritos e fotos ó correo electrónico :
amaxiadosavinhaoegaliza@yahoo.es, para participar no proxecto.



26 mar. 2010

A empanada

Photobucket ¿Quién no ha probado alguna vez nuestra empanada? Gallego o no gallego, nuestra empanada es conocida fuera incluso de nuestras fronteras, eso sí, siempre acompañada por un buen vino de nuestra tierra.Una de sus características es la suavidad, ligereza finura del pan, sobre todo en las zonas costeras.

Su origen data del siglo XII, en Santiago de Compostela, donde se dice que fue su nacimiento y donde se le rendía culto.Si alguna vez visitáis el palacio de Gelmírez, podréis ver esculturas de antiguos peregrinos deleitándose con una empanada como también en el Pórtico de la Gloria de la Catedral de Santiago (obra del arquitecto Mateo).
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Elaboración da empanada e fotos: Jessica Fernández

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